over mij

Muziek is de rode draad in mijn leven. Ik kan niet zonder muziek. Luisteren, samen spelen, een concert bezoeken, zelf iets verzinnen; ik word er elke keer weer blij van. In mijn familie wordt al generaties lang muziek gemaakt. Daarom was ik als kind al vroeg met muziek bezig. Bijzonder is dat ik al op mijn 11de blues- en jazzimprovisatielessen kreeg. En vanaf mijn 13de zat ik in bandjes.

Na de middelbare school koos ik voor de lerarenopleiding handvaardigheid, want mooie dingen maken met mijn handen was ook een passie. Ik bleef volop muziek maken. Mijn weken werden steeds voller met repetities en optredens. De kunstopleiding moest ik wegens tijdgebrek beƫindigen. Ik heb daar veel geleerd over creativiteit en dat gebruik ik nu nog steeds bij het maken van muziek. Pas jaren later, nadat ik met een funkband overal en nergens in Nederland en soms over de grens had gespeeld, van Oerol tot Paradiso, van Rotterdam tot Keulen, kreeg ik weer zin om te gaan studeren. Het werd een muziekopleiding, want ik wilde een muzikaal vakman worden. En dat is gelukt!

Bij een paar fantastische docenten volgde ik lessen op fluit en sax; zowel klassiek als jazz. Na de jazzopleiding Djam in Amsterdam, behaalde ik via de Schumann Academie en het Staatsexamen Lichte Muziek (SNVM) alle certificaten om les te mogen geven. Op de HKU, Conservatorium Utrecht, studeerde ik o.a. methodiek.

De afgelopen 15 jaar heb ik op diverse muziekscholen gewerkt, een aantal orkesten gedirigeerd en ik was vakkracht muziek op lagere scholen. In 2010 ben ik eigen lespraktijk begonnen en hier werk ik met heel veel plezier. Af en toe treed ik op. Solo of met een band.

Sinds mei 2022 is mijn muziekbedrijf verplaatst naar de Marconistraat 5. In de oude drukkerij van het Noord-Hollands Dagblad zitten nu creatieve organisaties. Mijn praktijk zit in de catacombe van KOEL310. Zie contact en route.

Naast het lesgeven ben ik sinds 2010 verbonden als dirigent aan de Big Swing Band (Alkmaar) en sinds 2016 bij muziekvereniging De Vriendschap (Schoorl). Ook leid ik diverse saxofoon- en fluitensembles. In al deze muziekclubs zijn nieuwe leden welkom. Ik sta er voor open om aan leuke projecten mee te doen!